Шукати в цьому блозі

понеділок, 29 листопада 2010 р.

Дистанційне навчання у школі. Думки в голос...


Отакої, прочитавши такий заголовок статті, дітки б із впевненістю сказали: "-Ага, напевно його добре помучили на тих дистанційних курсах, що він вже намагається їх нам нав'язати! Мабуть хоче відігратися на нас!". А чому б ні! Тільки точно не з метою просто помучити учнів.
Почитавши трошки про таке навчання, поміркувавши, голову полонило декілька досить непоганих думок. Ми практикуємо у навчальному процесі, проектну діяльність, постійно вдосконалюємо свої вміння використовувати інтерактивні методи навчання. І все це спрямовано на зміну старої "совкової" системи "Я вчитель, дивись і вчися" на систему рівності між вчителем та учнем, на посилення самостійної роботи учнів, розуміння ними, що тільки від їхньої праці залежить їхнє майбутнє.
 А хіба дистанційне навчання не дасть нам таких же результатів? Учні працюють самостійно, але постійно мають під рукою поради вчителя, учні сміло шукають допомоги у однокласників, але це не примітивне списування у школі, і головне учні бачать результат праці і докладають максимум зусиль для його покращення в разі невдалої спроби. Виходить все в одному, не погано!
Звичайно, що не слід прирівнювати потенціал учнів до потенціалу студента чи працівника із стажем, але принаймні частково показати їм, що це таке і з чим його можна їсти, мабуть вартує.

10 коментарів:

  1. Дякую вам за змістовний і оригінальний блог. Я вважаю ви дійсно обдарований вчитель, майтсер своєї справи, і я щаслива за тих учнів яких ви навчаєте. Творчих успіхів і наснаги!!!!!!!!!!!!!!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Насправді слушні думки.Нашим учням часто бракує самостійності.І подібна діяльність могла б розвинути ще якісь нові потенціали.
    Проте не довго!
    Немає нічого кращого за живе спілкування!

    ВідповістиВидалити
  3. Степане, я дуже подивована Вами!!! Молодець!!! Такий молодий і креативний - учням із таким вчителем пощастило!!!

    ВідповістиВидалити
  4. Класний вийшов БЛОГ. Успіхів та креативності , кожна підкорена вершина дає нам задоволення від перемоги, та нехай знову хочеться пізнати, щось нове і підкоритище вищу вершину.

    ВідповістиВидалити
  5. Поліщук Тетяна Семенівна
    Дякую! Поки що це тільки ідеї, але думаю що варто їх втілювати в реальність, бо час на місці не стоїть.

    ВідповістиВидалити
  6. Ксенія
    lidija
    oxan
    Дуже дякую!! приємно що вам подобається те що я створив! Буду старатися щоб надалі виходило ще краще!

    ВідповістиВидалити
  7. obratkevych
    Так так, живе спілкування нам не замінить ніяка машина. тому будемо думати над навчання на виїзді на природу, адже грііх не скористатися таким потенціалом як наші Карпати.

    ВідповістиВидалити
  8. А ідеї відносно Карпат, це пропозиція чи думки просто для роздумів ????????????? !!!!!!!!!

    ВідповістиВидалити
  9. Ксенія
    Це швидше роздуми. Хоча втілити це в реальність дуже просто. Правда з учнями все ж краще у літні Карпати їхати чим у зимові!)

    ВідповістиВидалити